En vecka fri från våld

År 2023 infaller "En vecka fri från våld" vecka 47. Veckan är ett initiativ skapat av Unizon och MÄN och stödjs av Jämställdhetsmyndigheten, Sveriges kommuner och Regioner samt länsstyrelserna. Initiativet har varit årligen återkommande och med syftet att våld går att förebygga. Under veckan genomförs kampanjer, föreläsningar och andra insatser runt om i landet och länet. I Kinda vill vi särskilt uppmärksamma hur våld kan förebyggas och hur vi enskilt och tillsammans kan bidra till en förändring för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor.

I skolorna kommer vi under veckan att prata om våld i nära relation, med olika fokus beroende på ålder på eleverna. Bland annat kommer vi prata om:

  • Våldspyramiden i åk 6-9
  • Friskfaktorer och kamratskap i de yngre årskurserna.

Orange är färgen som används under temaveckan och vi ser gärna att alla vuxna och elever bär något i den färgen, framförallt på fredagen den 24/11.

Under veckan har vi också interna utbildningar och föreläsningar för medarbetare inom kommunen som arbetar inom området.

På måndagen besöker medarbetare från arbetsgruppen kring ""Våld i nära relation" kommunfullmäktige för att berätta mer om arbetet med våld i nära relation i kommunen. Medarbetarna arbetar inom Myndighetsavdelningen och Råd och Stöd. Vi passar på att tipsa om att du kan ta del av sändningen via vår hemsida och därmed även ta del av dragningen.

Under veckan är det även fokus på ämnet på vår facebooksida.

Kika gärna på filmerna nedan som är framtagna av Länsstyrelserna för att sprida information om ämnet.

En tillvaro fri från våld

En tillvaro fri från våld 2

En tillvaro fri från våld 3

En tillvaro fri från våld 4

Öppettider

Kontakt