Information till företag och fastighetsägare

Hyresvärdar och bostadsrättsföreningar för flerbostadshus

Hyresvärdar och bostadsrättsföreningar för flerbostadshus får hämta startpaket, och framöver nya rullar med gröna påsar till era boende, på Adlerskog återvinningscentral.

Samfällighets- och bostadsrättsföreningar med radhus/parhus/villor med gemensamt soprum

Samhällighets- och bostadsrättsföreningar, med radhus/parhus/villor med gemensamt soprum, får startpaket levererade till det gemensamma soprummet. Föreningen får själv bestämma om varje hushåll hämtar nya rullar med påsar på de platser (bibliotek, kontaktcenter i Kommunhuset och Adlerskog) som dessa finns på, eller om föreningen hämtar kartonger med rullar med gröna påsar till alla hushåll, på Adlerskog avfallsanläggning, och sedan placerar rullarna med påsar på lämpliga platser i bostadsområdet.

Näringslivet

Alla verksamheter där matavfall uppstår ska sortera sitt matavfall i en grön påse eller säck.
Har du en restaurang, livsmedelsbutik eller liknande där mycket matavfall uppstår kan du kostnadsfritt hämta gröna säckar (finns i flera olika storlekar) på kontaktcenter i kommunhuset i Kisa eller på Adlerskog återvinningscentral.

Har ditt företag bara ett fika/lunchrum där matavfall uppstår, kan du kostnadsfritt hämta gröna påsar att ha där, på:
- Kontaktcenter i kommunhuset i Kisa
- Biblioteket i Kisa
- Biblioteket i Rimforsa
- Biblioteket i Horn
- Adlerskog återvinningscentral

Alla gröna påsar och säckar slängs i det vanliga sopkärlet och sorteras i Tekniska verken i Linköpings optiska sorteringsanläggning. Matavfallet blir biogas och biogödsel. Läs mer under rubriken så här går det till.

Kontakt