Fakturor från Kinda kommun

När du ska betala en faktura från kommunen anger du de betalningsuppgifter (OCR nr) som anges på fakturan och betalar beloppet på fakturan till det angivna bankgirot.

Betala med autogiro

Du som är kund hos oss kan betala dina fakturor med autogiro. Då dras beloppet automatiskt från ditt bankkonto, utan kostnad för dig.

Du får som vanligt en faktura utan inbetalningskort där du ser beloppet.

Det du behöver tänka på är att ha tillräckligt med pengar på kontot dagen före
förfallodagen.

Hur blir jag ansluten till autogiro?

Fyll i blanketten "Anmälan till autogiro" för respektive område.

Skriv under och skicka in till angiven adress.‌

Autogiro VA/sopor/slam
Kinda kommun
Gatuavdelningen
Box 1
590 40 Kisa

Autogiro barnomsorg/äldreomsorg:
Kinda kommun
Ekonomiavdelningen
Box 1
590 40 Kisa


När vi fått blanketten registrerar vi din anmälan. Du behöver inte kontakta din bank, det sköter kommunen. På blanketten står villkoren för autogiro. Medgivandet registreras när banken lämnat klartecken. På fakturan kan du se när autogirot börjar gälla.

När dras pengarna?

Beloppet dras automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Datumet står på fakturan som vanligt. Dagen innan beloppet dras kollar bankgirot att beloppet finns på ditt konto. Därför är det viktigt att ha tillräckligt med pengar då.

Fördelar med autogiro

Fakturan blir betald i rätt tid, och du riskerar inte att få betala förseningsavgifter/inkassoavgifter. Du kan till exempel resa bort och vara säker på att fakturan ändå blir betald. Det enda du gör är att se till att det finns pengar på det konto som autogirot är kopplat till.

Kravhantering

Om du inte betalar din faktura i rätt tid får du en påminnelse från inkassoföretaget Visma 10-15 dagar efter förfallodatum. Då måste du betala inom 8 dagar.

Inkassokrav skickas ut om betalningen inte kommit in trots påminnelsen.

Visma tar ut lagstadgade avgifter, ränta och arvoden för sitt arbete.

E-faktura

Nu finns det möjlighet att få e-fakturor på dina räkningar från barn- och äldreomsorgen och vatten och avlopp. Du anmäler dig via din internetbank.