Välkommen till Kinda kommuns hemsida

 • Vattenavstängning i Horn 22 april

  Måndagen den 22 april kl. 23.00 till tisdag 23 april kl. 6.00 stängs vattnet av i Horn för ett planerat arbete.
 • Ändrade öppettider kundtjänst vatten och renhållning

  Torsdagen den 25 april hela dagen och den 29 april på eftermiddagen kommer kundtjänst för vatten och renhållning hålla stängt för utbildning.
 • Skadegörelse/klotter

  I helgen blev Björklidens förskola i Rimforsa utsatt för både skadegörelse och klotter. Händelsen är polisanmäld. Vi vill gärna ha allmänhetens hjälp om någon vet eller sett något under helgen vid Björkliden som kan vara av värde. Kontakta då polisen på 114 14 eller maila till kommunens trygg- och säkerhetsavdelning på sakerhet@kinda.se
 • Reparation av bron över Stångån i Äpplerum

  Bron längs väg 135 väster om Horn behöver repareras. Trafikverket beräknar att reparationsarbetet ska kunna påbörjas den 8 april. Framkomligheten kommer vara begränsad till arbetet är klart i slutet av maj 2024.
 • Föreläsning Solel 23 april 17:30-18:30

  Lär dig mer om teknik, funktion och ekonomi samt vad som är bra att tänka på inför ett eventuellt köp av en solcellsanläggning. Föreläsningen sker i ett samarbete med Linköpings stadsbibliotek och Linköpings kommun och är kostnadsfri. Anmäl dig här.
 • Ansök om bygglov i tid

  Glöm inte att ansöka om bygglov eller anmäla ditt projekt i god tid! Under vår och sommar är det högt tryck på bygglov, våra handläggningstider kan därför vara lite längre. Bygglov behövs ibland när du ska bygga nytt, bygga till eller göra vissa ändringar och kan bland annat gälla altan, uteplats och plank.
 • Nyheter i säsongsabonnemanget för soptömning

  Från och med våren 2024 ändrar vi hämtningsintervallet för säsongsabonnemanget (sommartömningen). Det kommer numera att vara vecka 16 till 41. Det innebär att vi har förlängt hämtningssäsongen med ytterligare hämtningstillfällen
 • Nästa fas på Rimforsa skola påbörjad!

  "Detta är inte bara ett byggprojekt utan också utveckling av vår kommun. Vi investerar inte bara i byggmaterial, vi investerar i våra barn och ungas framtid och möjligheter. Tillsammans bygger vi inte bara en skola – vi bygger en framtid där alla kan nå sin fulla potential."

  Nästa fas på Rimforsa skola påbörjad!

 • "Hon är en del av vår familj när hon är här"

  Matilda, Fred och Charlie öppnar sitt hjärta och hem som familjehem för en underbar 12-åring. Bli en del av något större och gör en resa med gemenskap och meningsfullhet. Bli familjehem och gör skillnad!

  Hon är en del av vår familj när hon är här

 • Intresseanmälan för framtida fiberanslutningar!

  Här kan du göra en intresseanmälan för framtida fiberanslutning för de fastigheter som inte är anslutna till kommunens fibernät idag. Syftet är att få en bild av var det finns intresse för anslutning.

  Intresseanmälan för framtida fiberanslutningar

 • Trygghetsskapande åtgärder i hemmet

  Har du eller en närstående behov av stöd och ökad trygghet? Skulle du känna dig trygg med att veta hur din närstående mår? Nu finns det smarta lösningar för dig och din närstående i Visningslägenheten som bidrar med att öka självständighet, trygghet, och minska ofrivillig ensamhet.

  Trygghetsskapande åtgärder i hemmet