Kinda kommuns hemsida

 • Försvarsmakten övar i Östergötland 29/9-2/10

  Inom Södra Militärregionen genomför Livgrenadjärgruppen utbildning med Hemvärnet i Östergötland. Utbildningen kommer att förläggas till både ordinarie övnings- och
  skjutfält, samt i tätorterna, Linköping, Åtvidaberg och Mjölby. Övningen innebär förflyttning med fordon längs vägar och stråk, under dygnets alla timmar.
 • Välkommen till anhöriggrupp

  Nu drar vi igång en anhöriggrupp för dig som är anhörig eller har någon i din närhet med psykisk ohälsa. Här har du möjlighet att träffa andra i liknande situation.
 • Avläsning av vattenmätare

  Det har skickats hem nya avläsningskort för din vattenmätare till dig. De nya korten har ett annat utseende och kommer från tjänsteleverantören Idata via vår nya kundtjänst för VA-Renhållning. Det går bra att lämna din vattenmätarställning via e-tjänst.
 • Brinner du för vår hembygd?

  Är du en entreprenör som brinner för vår hembygd? Som ser möjligheter i vår hembygd Kinda och behöver en liten push för att utveckla den och ta nästa steg? Vill du vara en del av en levande landsbygd och har en idé för en verksamhet som du skulle vilja testa och utveckla? Då ska du ta chansen att tillsammans med andra likasinnade mötas i ett professionellt forum med högt i tak där idéer kan förver...
 • Besök på våra särskilda boenden

  Personalen bär åter munskydd eller visir i nära arbete med brukare och kollegor då vi ser att antalet bekräftade fall av covid-19 ökar i Sverige. Som besökare rekommenderas du också att bära munskydd. Besök bör fortfarande ske med försiktighet.Vid frågor kontakta personalen.
 • Grovsopsinsamling hösten 2022

  Nu är det dags för grovsopsinsamling för hushållen runt om i kommunen. Grovsopor är exempelvis kasserade möbler, mattor, kläder, skor, emballage, trädgårdsavfall från normal trädgårdsskötsel ej grövre ris eller grenar. Datum, platser och sorteringsguide hittar du här.
 • Har du mätt radon i ditt bostadshus?

  Radon är en radioaktiv gas som finns naturligt i marken. Radon luktar inte, syns inte och smakar ingenting. Det enda sättet att veta om det finns radon i huset är att göra en mätning. Nu är det dags att beställa mätpaket för säsongen 2022-2023.

  Har du mätt radon i ditt bostadshus?

 • Tvätta inte bilen på gatan, gården eller p-platsen

  Tvätta din bil med miljömärkta bilvårdsprodukter i en automatisk biltvätt eller gör-det-själv-hall. De har oljeavskiljare eller reningsverk. Om du tvättar bilen på gatan, parkeringsplatsen eller annan asfalterad mark kan det smutsiga tvättvattnet rinna orenat ut i vattendrag, sjöar och hav.

  Tvätta inte bilen på gatan, gården eller p-platsen