Information om coronaviruset
Kontakta oss

Kontakt kommunstyrelsens förvaltning

ikon för öppna och stäng meny

Kommunfakta


Kinda kommun är en del av det vackra East Sweden och ligger i södra delen av Östergötlands län. Centralort är Kisa och kommunen är en av de 42 kommuner som har ett tidigare municipalsamhälle som centralort. Kommunen bildades 1974 efter sammanslagning av Södra, Norra och Västra kommun.

Tätorter i Kinda är Kisa, Rimforsa och Horn. Här hittar du ett större utbud av handel och service. I kommunen finns också charmiga småorter, till exempel Hycklinge, Björkfors och Tidersrum. I småorterna finns det ett mindre utbud av handel och service, men närhet till närmsta större ort innebär att du aldrig behöver sakna något.

Befolkning I Kinda bor 9 980 personer (20200630).

Yta 1 302 km²

Kommunalskatt 20,95%

Arbete
I Kinda finns det arbetstillfällen inom de flesta områden. De flesta jobbar inom offentlig förvaltning, tillverkningsindustri, jord- och skogsbruk. Nedan under länkar hittar du arbetsförmedlingens lediga jobb i Kinda, välkommen med din ansökan!

Natur
I Kinda hittar du det mesta. Sjöar, berg, skogar och öppna landskap. Genom kommunen flyter Kinda kanal från Roxen förbi Rimforsa till sjön Åsunden. Var du än befinner dig i Kinda är det alltid nära till vatten, badvänliga sjöar finns det gott om.

Nära till omvärlden
Kinda ligger strategiskt till med närhet till hela världen. Till Linköping tar du dig på en halvtimme med täta expressbussar. Vimmerby hittar du strax söderut.

Närmsta flygplatser finns i Linköping och Norrköping.

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida