Frågor och svar

Den gröna påsen placeras i en separat påshållare. För att undvika lukt ska påshållaren inte ha något lock. Förslagsvis placerar du påshållaren under diskbänken bredvid din vanliga soppåse.

För att systemet ska fungera är det viktigt att endast slänga matrester i den gröna påsen. Det kan vara matrester som blivit kvar på tallriken, mat som har blivit för gammal och sådant som blir över när du tillagar mat som exempelvis potatisskal, äggskal, matfett, kött- och fiskben eller kaffesump. Du ska inte slänga förpackningar, papper, tobak, plast och allt som ska till övrig återvinning i den gröna påsen.

När den gröna påsen är full knyter du en dubbelknut, precis som med de andra soppåsarna. Sedan slänger du den i den vanliga soptunnan.

Den gröna påsen är lite mindre än en vanlig soppåse. Det beror på att den kan behöva slängas lite oftare för att undvika lukt. Den har inte vanliga handtag, vilket beror på att den inte är avsedd att användas till annat än matrester. Den gröna färgen gör att kameran i vår sorteringsanläggning automatiskt läser av och sorterar ut de gröna påsarna från de andra soppåsarna. Påsen tillverkas av återvunna plastförpackningar

Här skriver jag i texten som ska fällas ut