Information om coronaviruset
Kontakta oss

Kontakt samhällsbyggnadsförvaltningen

ikon för öppna och stäng meny

Vilda djur

Den här sidan handlar om störningar som kan uppkomma från djur av olika slag. Fastighetsägare har ett stort ansvar för att ta itu med djur som stör. Vilda djur som riskerar att orsaka skada är fastighetsägaren därmed själv ansvarig för att ta hand om. Om du har jakträtt på området har du också rätt att avliva ett sjukt eller skadat djur, men tänk på att du måste ha polisens tillstånd om du ska skjuta inom detaljplanerat område!

Om djuret finns på kommunens mark ska du höra av dig direkt till kommunen. Vi har ett ansvar för våra fastigheter, precis som vilken annan fastighetsägare som helst.

Förebyggande åtgärder
Det finns alltid ett skäl till att djur söker sig till ett visst område. Det kan finnas mat, lämpliga boplatser eller skydd. Vill du inte ha dem i sin närhet, får fu försöka låta bli att erbjuda det de vill ha. Det är till exempel viktigt att inte låta sopor och matrester vara åtkomliga, använd bara slutna komposter. Det finns blommor att välja som rådjuren inte tycker om. Rensa upp i vildvuxna hörn, plocka upp fallfrukt dagligen från tomten. Om du matar småfåglar på vintern ska du städa ofta under fågelbordet.

Kontakt

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida