• Vattenavstängning i Rimforsa på måndag 17 juni kl. 07.00-16.00 , läs mer >>

Arbeta med EU-valet 2024

Söndagen den 9 juni 2024 hålls val till Europaparlamentet. Vi söker nu röstmottagare i både vallokaler på valdagen samt i förtidsröstningslokaler före valdagen.

Som röstmottagare tar du emot röster i förtidsröstningslokal eller i vallokal. Arbetet som röstmottagare kräver en god struktur, att du arbetar noggrant och kan hålla ordning så att arbetet sker rättssäkert samt att du har ett serviceinriktat arbetssätt. Som röstmottagare jobbar du alltid tillsammans med andra röstmottagare och medverkar till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert.

Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning, såväl nya röstmottagare som de som arbetat i tidigare val. Förutsättningar för att arbeta som röstmottagare i Kinda kommun

  • Du har fyllt 18 år senast den dagen du börjar jobba som röstmottagare
  • Du har god förmåga att läsa, förstå och prata svenska
  • Du är stresstålig, serviceinriktad och noggrann
  • Du har inte politiska uppdrag och/eller står på valbar plats i valet till Europaparlamentet.
  • Du deltar på valnämndens obligatoriska utbildning
  • Språkkunskaper är meriterande

Röstmottagare behövs både på valdagen och under förtidsröstningen som pågår från den 22 maj till 9 juni. Omfattningen på uppdraget som förtidsröstningsmottagare kan variera från enstaka pass upp till heltid under den aktuella perioden. På valdagen bemannas vallokalerna från tidigt morgon till sen kväll. Ordförande för varje vallokal gör schema för att säkerställa bemanningen under dagen.

Ersättning

De som arbetar som röstmottagare på valdagen i vallokal får arvode. Ersättningen beslutas av valnämnden. De som arbetar som röstmottagare i förtidsröstningslokal erhåller timlön på 170 kr/h. För de som arbetar på valdagen 2024 är arvodet enligt följande:

  • Ordförande i valdistrikt: 4 000 kr
  • Vice ordförande i valdistrikt: 3 400 kr
  • Röstmottagare: 2 600 kr

I de fasta arvodena ingår även deltagande i obligatorisk utbildning. Skicka in din intresseanmälan genom nedanstående formulär. Rekrytering sker fortlöpande.Personuppgifter
PersonuppgifterHar du tidigare erfarenhet av att arbeta med val? * (obligatorisk)
Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med val?När kan du jobba?  * (obligatorisk)
När kan du jobba?Vad vill du tjänstgöra som under valdagen
Fyll i denna om du kryssat i att du kan jobba under valdagen.
Vad vill du tjänstgöra som under valdagen
Talar du andra språk än svenska och engelska? Vilka?