App för kommunikation

Kommunikationsverktyg - Enkla videosamtal

Smarta lösningar för ökad kommunikation och inkludering där användaren enkelt kan ringa videosamtal, få bilder skickade till sig och lyssna på radio.

Kajsa har haft svårighet med att ringa sina närstående, det har både varit krångligt att knappa in, och komma ihåg alla telefonnummer och utmanande att inte se personen hon pratar med.

Kajsa har fått en Ipad som står på hennes köksbord som underlättar när hon vill ringa videosamtal. Genom att trycka på fotot till den hon vill ringa underlättar det för henne. Hon är inte längre orolig för att hon ska ringa till fel person. Att även få bilder skickade till sig från sina närstående har gjort att Kajsa känner sig mer inkluderad och vet vad som händer i hennes omgivning även om hon inte alltid kan närvara fysiskt. Enkelheten att själv kunna sätta på radion har medfört att hon känner sig gladare, och mer uppdaterad med vad som händer.

Vill du veta mer om hur kommunikationsverktyget fungerar? Varmt välkommen att boka en tid i visningslägenheten, kontakta Marie Valfridsson, verksamhetsutvecklare på
Kinda kommun.

Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Kontakt