Kontakta oss

Kontakt

ikon för öppna och stäng meny

Hornåbergs camping

Är du intresserad av att bli arrendator till campingen vid det natursköna området vid Stångån? Vi söker nu arrendator till Hornåbergs Camping i Horn. Området är drygt 3 hektar stort och består huvudsakligen av öppen mark i anslutning till en populär kommunal barnvänlig badplats vid Stångån. Campingen är en liten personlig camping med familjär prägel.

Campingen är belägen vid Horn, ett samhälle i Kinda kommun. Horn hittar du vid Åsunden, nära vattnet. Horn är ett samhälle med ett levande föreningsliv, lokalt engagemang och gemenskap. Här finns mataffär med utlämning för apotek och systembolag. Horn ligger strategiskt bra med närhet till Kisa, Gamleby, Västervik och Vimmerby. På tre mils avstånd ligger Astrid Lindgrens Värld. Dessutom finns fina vandrings-, fiske- och cykelområden och olika typer av evenemang året runt. Vid campingen finns även närliggande elljusspår, Östgötaleden sträcker sig genom campingområdet och Stångån är en populär kanotled.

Vad finns på området idag?

På området finns en ny servicebyggnad med duschar, toaletter, tvättmaskin och torktumlare samt större kök som uppfördes 2017. Receptionsbyggnad med restaurang. I anslutning till campingen finns även en populär barnvänlig kommunal badplats.

Med arrendet följer även möjlighet till skötselavtal av badplatsen mot ersättning.

Campingen ägs av Kinda kommun och drivs för närvarande av den privata entreprenören MoDi. Det finns ungefär 80 tomter på området, varav 50 har möjlighet till el. Det gör att området lämpar sig både gäster som stannar en kortare och en längre tid. Det finns också 8 stugor.  

Vad finns i närområdet?

I anslutning till området finns en parkeringsplats för badgäster som hålls öppen för allmänheten. Det finns även lekplats och utegym som är öppet för allmänheten.

Det här är viktigt för oss

Från kommunens sida är det viktigt att du som driver campingen gör det med ett starkt engagemang och med sikte på att ge campinggästerna bra valmöjligheter och god service. Som arrendator av campingen blir du en del av utvecklingen av Horn och sjöriket Kinda med många spännande möjligheter.

Om arrendet

Är du intresserad av att bli arrendator ska du skicka in din intresseanmälan, den ska innehålla en presentation av dig själv och en affärsplan.

I affärsplanen ska du berätta om:

  • Dina tankar runt hur du vill arbeta för att öka antalet campinggäster och hur du vill uppnå en god variation bland gästerna.
  • Om du ser någon möjlighet att nischa verksamheten, till exempel genom att marknadsföra campingen för en särskild grupp gäster eller liknande.
  • Hur du ser på möjligheten att samarbeta med andra aktörer inom turistnäringen i området.
  • Hur du ser på möjligheten att samverka med föreningar i fråga om gemensamma aktiviteter eller liknande.
  • Dina tankar runt möjligheten att utveckla området.
  • Andra egna idéer.

Skicka intresseanmälan senast 20200901 till: jimmy.bexell@kinda.se

När vi fått in och läst alla presentationer kommer vi att kalla 2 eller 3 intressenter till en intervju, intervjuer kan även ske tidigare än så. Därefter tar vi beslut om vem som blir arrendator.

Har du frågor om arrendet eller området är du välkommen att kontakta:

Jimmy Bexell, 0494-190 62, jimmy.bexell@kinda.se