Fagerhults by - Lantligt boende

Stugor med känsla av Bulllerbyn.

Byn Fagerhult består av två bondgårdar, Övre gården och Nedre gården. Ladugårdarna är gamla, den äldsta delen från 1600-talet. Förutom de två mangårdsbyggnaderna finns här också två mindre stugor. Alla hus har värme, kök med elspis och kyl/frys samt badrum med wc.

Våra stugor

Samtliga hus har el, värme, rinnande varmt och kallt vatten, badrum med wc och dusch, kök med elspis och kyl/frys.

Lilla stugan

Lilla stugan har ett allrum med köksdel och ett badrum på nedervåningen. Övervåningen består av ett enda rum med plats för upp till sex bäddar.

Nedre gården

Nedre gården är ett rymligt hus. På bottenvåningen finns vardagsrum med kakelugn och gammalt rejält bondkök på bottenvåningen. Där uppe finns ett stort sovrum med braskamin och ett mindre sovrum med rörspis. MDet finn plats för 6-8 personer att sova här.

Karins stuga

Karins stuga heter så efter en kvinna som bodde här i nästan hela sitt liv. I Karins stuga finns på bottenvåningen ett litet men välutrustat kök med vedspis och gammal spiskåpa, badrum och vardagsrum. En trappa upp finns ett sovrum med öppen spis och två sköna sängar. I köket finns vedspis, elspis med fläkt och kyl/frys. I vardagsrummet bäddsoffa, matgrupp, radio och TV.

Fiske

I den lilla sjön rakt nedanför stugorna, Fagerhultegöl, går det bra att fiska. Här finns mest mört, abborre och gädda. Fiskekortet kan du köpa i Fagerhult by och det gäller också i den större sjön Hallången tre kilometer bort. I den större sjön Åsunden 5 kilometer från Fagerhult finns även bland annat gös, lake, braxen och siklöja.

I Fagerhultegöl finns kanot och roddbåt. En motorbåt finns att hyra för turer på Åsunden.

Information

Kontakt

Telefon:
070-571 25 20

E-post:
bulle.davidsson@gmail.com

Vägbeskrivning:
Cirka 10 kilometer öst om Horn, tag av vänster på en grusväg och fortsätt ungefär 2 kilometer.