Kinda Kanal

Att färdas på vatten är något av det bästa som finns och att göra det på en av Sveriges vackraste vattenvägar – Kinda Kanal – är en upplevelse utöver det vanliga.

Kinda Kanal är idag en mycket omtyckt plats för rekreation. Här finns en genuin atmosfär med enastående natur- och kulturupplevelser. Kanalens ursprungliga syfte var dock ett helt annat. I början av 1800-talet ville man effektivisera transporten av virke mellan det skogrika höglandet i södra Kinda och Linköping.

År 1810 togs den första sträckan av Kinda Kanal i bruk mellan Horn och Labbenäs och 1871 var trafiken till Linköping i full gång. Eftersom Kinda Kanal är en del av Kindas unika sjösystem kan du välja vilken slags utflykt och upplevelse du vill ha längs kanalen. Här kan du färdas lugnt genom lummiga och trånga passager, men också i snabbare takt på öppna stora sjöar som Järnlunden och Åsunden.

Du kan utforska öarna, bada vid en ostörd badvik, grilla på en strand och övernatta på en mysig plats. Du kan hyra kanot, kajak och motorbåt på ett flertal platser runt om i Kinda och i de stora sjöarna finns det fint fiske efter abborre, gös och gädda.