Pröva fiskelyckan

Tack vare det stora antalet sjöar med förstklassigt vatten vimlar det av fiskemöjligheter i hela Kinda. De stora sjöarna bjuder på ett spännande fiske för både nybörjare och mer rutinerade fiskare. Här finns bland annat gott om abborre, gädda, gös och röding.

Det går alldeles utmärkt att fiska året runt i Kinda. Fiske är en rogivande aktivitet och ett bra sätt att komma ut i friska luften och bara vara nära naturen. På vintern kan det vara trevligt att sitta och pimpla och i Kinda finns det gott om sjöar där du kan hitta en plats som passar dig. Packa en god matsäck, fyll termosen med varm dryck och pröva fiskelyckan! Och känner du för att värma dig i bastun och ta ett vinterbad efter fisketuren så finns det möjligheter till det också.

Kinda har ett spännande fiske för både nybörjare och mer rutinerade fiskare och här finns bland annat gott om abborre, gädda, gös och röding. Åsunden är en populär fiskesjö och de många öarna i Åsunden bildar skärgårdsliknande områden med hällar och grund där de riktigt stora gäddorna står.

Fiskekort finns att lösa på de flesta livsmedelsaffärer runt sjöarna.