Information om coronaviruset
Kontakta oss

Kontakta Kinda lärcentrum

Högskola och universitet

Utbildning på högskola och universitet finns i många olika varianter. En del utbildningar leder till en yrkesexamen, till exempel arbetsterapeut, förskollärare, socionom, psykolog eller agronom.

Andra program leder till en generell examen, till exempel ingenjör, beteendevetare, samhällsvetare. På universitet och högskola kan du också läsa fristående kurser inom många olika områden: språk, naturvetenskap, konst, samhällsvetenskap etcetera. För att komma in på en högskoleutbildning krävs grundläggande behörighet (som du får från gymnasium eller folkhögskola). Förutom detta krav som gäller alla finns det för vissa utbildningar  som har särskilda förkunskapskrav. För att komma in på läkarprogrammet krävs till exempel extra matematik och naturvetenskapliga ämnen.

Ansökan
Du hittar högskoleutbildningar på via länken högskole- och universitetsutbildningar nedan, där du också gör din ansökan. Sista ansökningsdag är 15 april och 15 oktober.

Det förekommer att det finns platser kvar på vissa utbildningar så gör gärna en efteranmälan om du hittar en kurs efter sista anmälningsdag.

För mer information och studievägledning mot högre studier kontakta aktuell utbildningsanordnare.


Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida