Amerikaveckan 2019

Kontakta oss

Kontakt

Amerikaveckan 2019

Kinda och Ydre kommuner i nära samarbete med Svenska Peter Cassel- och Andrew Peterson-sällskapen bjuder in till Amerikavecka för sjätte gången!

Från Kinda och Ydre skedde en omfattande och tidig utvandring till framförallt Nordamerika. Redan år 1845 gav sig den första gruppen av från dessa trakter. Mängder av människor kom sedan att emigrera med önskan om en förändring i sina liv. De lämnade tryggheten för en annan verklighet de visste så lite om.

Amerikaveckan handlar om människors drömmar, mod och viljestyrka. Det är ett evenemang som anknyter till våra bygders historia men har vuxit till en vecka till bredden fylld av underhållning och aktiviteter för alla åldrar. Dåtid och nutid möts genom teater, musik, båtturer, föreläsningar, guidade visningar, utställningar, barnaktiviteter, utomhusbio och mycket, mycket mer. Amerikaveckan har arrangerats vartannat år sedan 2009

Vi ser fram emot en julivecka full av aktiviteter, evenemang och annat spännande som ger möjlighet till nya möten, ny kunskap, upplevelser och nöjen.

Kontakt

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida