Migrering - byte av kommunikationsoperatör

Kontakta oss

Kontakt

Migrering - byte av kommunikationsoperatör

Kinda kommun har upphandlat en ny kommunikationsoperatör under året och här kan du läsa om vad det innebär för dig som har fiber installerat och har tjänst via det kommunala fibernätet. Längst ner hittar du en ordlista.

Upphandling av ny kommunikationsoperatör
Under vintern 2015/2016 upphandlade Kinda kommun ny kommunikationsoperatör för att erbjuda ett brett, konkurrensutsatt utbud av TV-, internet- och telefonitjänster för kommunens fiberanslutna hushåll och för att säkerställa leverans av tjänster i det öppna stadsnätet. Ny kommunikationsoperatör är iTUX Communications.

Vad innebär det för dig som har fiber idag och vilka möjligheter har du som slutkund?
Om din fiberanslutning är aktiv idag har du VÖKBY som tjänsteleverantör OCH kommunikationsoperatör. Då en ny kommunikationsoperatör tillträder behöver du se över ditt befintliga avtal med VÖKBY. Information kring detta kommer att komma från VÖKBY Bredband AB och iTUX. Du har möjlighet att fortsätta använda VÖKBY Bredband AB som tjänsteleverantör.

I samband med bytet av kommunikationsoperatör kommer ett teknikbyte genomföras (byte av mediaomvandlare) hemma hos dig, mer information kring tidpunkt för detta kommer från iTUX Communications AB vid. Bytet kommer att genomföras av behörig tekniker anlitad av kommunen och är kostnadsfritt för dig som slutkund. Observera att mediaomvandlaren inte är densamma som TV-boxen. Kostnader för eventuell ny TV-box är beroende av tjänsteleverantör, se Kindaportalen på iTUX nedan under länkar för mer information. Många tjänsteleverantörer erbjuder TV-boxen på köpet vid beställning av deras TV-tjänst.

Prenumerera gärna så att du inte missar någon information.

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida