NIX-adresserat och NIX-telefon

Kontakta oss

Kontakt

NIX-adresserat och NIX-telefon

Vill du inte ha direktadresserad reklam i postlådan? Är du trött på säljare som ringer på telefon dag- och kvällstid? Det finns sätt att spärra både direktadresserad reklam och telefonförsäljning. Svaret heter NIX.

NIX-adresserat
Ditt namn och dina adressuppgifter säljs till företag för direktreklam och till telefonförsäljare.  Om du inte vill att dina adressuppgifter ska säljas till direktreklam kan du via NIX adresserat spärra dina uppgifter. NIX adresserat är till för de konsumenter som vill tacka nej till direktreklam som sänds med vanlig post (personadresserad direktreklam). Länk för att spärra hittar du under länkar nedan.

NIX-telefon
Vill du inte bli uppringd av telefonförsäljare kan du använda dig av NIX Telefon. Både fast telefon och mobiltelefon går att spärra via NIX. Enbart företag du har en relation till (din bank, föresäkringsbolag till exempel) har möjlighet att ringa dig. Ring 020-27 70 00.

Om företag struntar i att kontrollera sina register mot NIX, kan du göra en anmälan. Anmälan skickar du till Nämnden för direktmarknadsföring eller till Konsumentverket.

Kom ihåg att tjänsten är gratis! Ringer företag och vill sälja in tjänsten mot betalning är det en bluff - tacka nej!

Nej tack till reklam
Vill du inte ha vanlig massreklam bör du sätta upp en "Nej tack till reklam"-skylt på postlådan eller brevinkastet. De stora reklamutdelarna i branschen ska respekterar skylten enligt avtal med Konsumentverket.

Kontakt

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida