Information om coronaviruset
Kontakta oss

Kontakt och öppettider flyktingmottagningen

ikon för öppna och stäng meny

Så kan du hjälpa till!

Många människor i Europa är på flykt och det påverkar även oss. Framförallt kommer många ensamkommande barn och ungdomar hit. Det finns flera sätt du som medborgare kan hjälpa till och nedan kan du se hur.

Du kan bli familjehem!
Det finns barn som behöver en annan familj för en tid, som kan erbjuda trygghet, värme och kärlek. Även om det bara är för en kort tid, så betyder det lilla så väldigt mycket!

Du hittar även mer information kring familjehem via länken till höger.

Du kan bli god man!
En god man fungerar som ställföreträdare för den som inte själv kan bevaka sina juridiska, ekonomiska och personliga intressen. Uppgifterna varierar och är beroende av hur förordnandet är utformat men det kan till exempel handla om att hjälpa till med ansökningar till myndigheter, se till att räkningar blir betalda eller att företräda huvudmannen vid olika rättshandlingar.

Vi behöver gode män som stöd för personer som inte är myndiga. Om du kan tänka dig att bli god man, kontakta överförmyndaren.

Du hittar även mer information kring gode män via länken till höger.

Du kan bli språkvän!
Som språkvän träffar och pratar du svenska med nyanlända flyktingar och andra invandrare. Att få en språkvän ger en nyanländ kontakt med svenskar och det svenska samhället. Då går det lättare och fortare att lära sig svenska och förstå hur Sverige fungerar.

Kontakt

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida