Information om coronaviruset
Kontakta oss

Kontakt

ikon för öppna och stäng meny

Omval i Falu kommun

Med anledning av omval till kommunfullmäktige i Falu kommun erbjuder Kinda kommun förtidsröstning torsdagen den 4 april klockan 10.00-12.00 på Medborgarkontoret Kisa.

Valprövningsnämnden har upphävt 2018 års val till kommunfullmäktige i Falun. Valmyndigheten har beslutat att omval ska hållas 7 april 2019.

Enligt vallagen ska det vid omval finnas minst en röstningslokal för förtidsröstning i var och en av de kommuner som inte omfattas av omvalet.

I Kinda kommun kommer röstberättigade i omvalet att kunna förtidsrösta i röstningslokal i Medborgarkontoret, Kommunhuset, Kisa, följande dagar och tider:

4 april klockan 10.00-12.00

Du får bara rösta om du har rösträtt till kommunfullmäktige i Falun, vilket bland annat kräver att du är folkbokförd i Falu kommun 30 dagar före valdagen och är minst 18 år gammal senast på valdagen.

För att kunna förtidsrösta behöver du ditt röstkort, som delas ut till din folkbokföringsadress senast
28 mars.

Om du inte har fått något röstkort eller har tappat det kan du kontakta kommunen på telefon 0494-194 05 eller e-post val@kinda.se och beställa ett dubblettröstkort. Dubblettröstkort kan även skrivas ut på plats i röstningslokalen.

Valsedlar med enbart partibeteckning samt blanka valsedlar kommer att finnas i röstningslokalen för följande partier:

Arbetarepartiet-Socialdemokraterna
Centerpartiet
Falupartiet
Feministiskt Initiativ
Kristdemokraterna
Liberalerna (tidigare Folkpartiet)
Miljöpartiet
Moderaterna
Sverigedemokraterna
Vänsterpartiet

Du får rösta med bud om du är sjuk, funktionshindrad eller gammal och därför inte kan ta dig till din vallokal eller en röstningslokal. Du behöver då särskilt material som kan beställas från valsamordnare, telefon 0494-194 05 eller e-post till val@kinda.se

Om du har rösträtt i omvalet och befinner dig i Kinda kommun, men på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller ålder inte kan ta dig till röstningslokalen kan vi skicka ambulerande röstmottagare till dig. Kontakta valsamordnare för tidsbokning, telefon 0494-194 05 eller e-post till val@kinda.se

Läs mer om omvalet på Valmyndighetens hemsida www.val.selänk till annan webbplats

Kontakt

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida