Information om coronaviruset
Kontakta oss

Kontakt

ikon för öppna och stäng meny

Lekplatsen i Horn invigd

En uppgradering av kommunens lekplats vid Hornåbergs camping är nu färdigställd. Hans Måhagen, Lena Käcker Johansson och Mona Damm höll i invigningen och bjöd in till lek och bjöd förskolebarnen i Horn på glass.

Invigningen av lekplatsen i Horn gjordes inte på det sedvanliga klippa-bandet-sättet utan politiker, lärare och förskolebarnen lekte tillsammans en ringlek och käkade glass och den avslutande raketen i ringdansen fick symbolisera att lekplatsen nu är invigd.

Lekplatsen är gjord enligt gällande regelverk med fallskyddsmaterial och utrustning. All lekutrustning är utbytt och lekparken är nu utrustad med gungor, klätterställning, sandlåda och två gungdjur.

Klätterställningen är utformad med stegbro och lutande klättring, hängbro, en rutschkana, klättervägg brandstång och snurrkarusell och anpassad för barn i åldrarna 3-9 år.

Gungställningen är utrustad med babygunga, däckgunga och fågelbogunga. Sandlådan har pirattema och en ratt. Gungdjuren är utformade som Elias och Doppi från den populära barnprogrammet båten Elias och är de första som sätts upp i Sverige.

När glassen var uppäten var det sen full fart på barnen i den nya lekparken.

Den nya gungställningen är utrustad med babygunga, däckgunga och fågelbogunga.

Fr v Lena Käcker Johansson, kommunfullmäktiges ordförande, Ida Härnström, projektledare, Hans Måhagen, kommunstyrelsens ordförande samt Mona Damm, kommunstyrelsen.

Det bjöds på glass dagen till ära.

Istället för att klippa ett band lekte man en ringlek.

Klätterställningen är utformad med stegbro och lutande klättring, hängbro, en rutschkana, klättervägg brandstång och snurrkarusell och anpassad för barn i åldrarna 3-9 år.

Gungdjuren är utformade som Elias och Doppi från den populära barnprogrammet båten Elias och är de första som sätts upp i Sverige.

Kommunfullmäktiges ordförande Lena Käcker Johansson passade på att prova klätterbanan.

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida