Information om coronaviruset
Kontakta oss

Kontakt

ikon för öppna och stäng meny

Kinda behöver fler nya företag och företagsamma människor!

Årets stora Företagsklimatranking från Svenskt Näringsliv publicerades 2 oktober. För Kindas del innebar rankingen att vi tappade 21 platser, från plats 161 till plats 182, bland landets 290 kommuner.

Vi samarbetar med Växtkraft Kinda och NyföretagarCentrum för att skapa så bra företagsklimat som möjligt i Kinda, så att det ska vara lätt att utveckla de befintliga företagen och lätt att starta nya företag. 

I våras genomförde Svenskt Näringsliv en enkätundersökning i hela landet, en enkät där företagen betygsätter hur de upplever företagsklimatet i sin egen kommun och även företagsklimatet i Sverige. För Kindas del gav enkätsvaren ett litet positivt besked - företagarna tycker att företagsklimatet blivit lite bättre sen föregående mätning men fortfarande under snittet i Sverige. När det gäller det sammanfattande omdömet stiger företagens betyg av Kindas företagsklimat och resulterar i en förbättring på 20 platser (till rankingplats 166).

Företagens betyg av det lokala företagsklimatet kompletteras i den samlade rankingen av 6 viktiga faktauppgifter avseende företagandet. Här tappar vi placeringar på grund av att det startas för få nya företag i Kinda. Den sammantagna rankingen blir därmed ett tapp på 21 platser till plats 182.

Kinda kommun kommer tillsammans med NyföretagarCentrum att ta fram förslag till särskilda aktiviteter riktade till de som funderar på att starta företag. Det är ett naturligt led i arbetet med Kinda kommuns Näringslivsstrategi och årliga handlingsplan som finns att läsa på hemsidan.

Du vet väl att NyföretagarCentrums rådgivning är kostnadsfri, oberoende och konfidentiell?
Tveka inte att kontakta Eva Torell 0705-553331 , eva.torell@nyforetagarcentrum.se eller besök hemsidan www.nyforetagarcentrum.se/kindalänk till annan webbplats

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida