Hackelhallen invigd!

I lördags, den 17 augusti, invigdes Hackelhallen med pompa och ståt. Det var aktiviteter på hela Hackelområdet. Det spelades en fotbollscup för flickor under dagen, Kulturskolan bjöd på underhållning, det hölls invigningstal och så den officiella bandklippningen så klart.

För ett år sedan togs det första spadtaget och nu ett år senare står alltså den nya hallen klar. Det första historiska nedsläppet i hallen gjordes i invigningsmatchen mellan SSL-lagen i innebandy Linköping och Kalmar Sund .

Jimmy Bexell, chef för teknik och drift i Kinda kommun inledde med att tacka Ida Härnström, som hållit ihop projektet under detta år, för det fina arbete som hon lagt på detta projekt och riktade även ett stort tack till entreprenör Jens-Åke bygg för leverans av en fin byggnad.

Därefter lämnades ordet till Johan Råsbrink, idrottsstrateg på Östergötlands Idrottsförbund som berättade om betydelsen av motion och gratulerade Kinda kommun och invånarna i Kinda till en fin anläggning.

Efter det tog Rimforsa IF:s ordförande Per-Arne Pettersson över och betonade vikten av den nya hallen för Rimforsa och hela Kinda. Han intervjuade förre landslagchefen Lars Richt som dagen till ära var tillbaka i Rimforsa och berättade om sin karriär och om tiden i Rimforsa IF.

Till sist tog Kommunfullmäktiges ordförande Anders Ljung och före detta kommunalrådet Hans Måhagen ordet och berättade om de politiska turerna kring Hackelhallen. Anders Ljung var även den som klippte bandet med hjälp av Hans Måhagen och Lars Richt och förklarade Hackelhallen invigd.

Johan Råsbrink, Idrottsstrateg på Östergötlands Idrottsförbund

Jimmy Bexell, chef för teknik och drift tillsammans med Ida Härnström som varit projektledare för bygget

Rimforsa IF:s ordförande Per-Arne Pettersson tillsammans med tidigare landslagschefen Lars Richt

Före detta kommunalrådet Hans Måhagen och kommunfullmäktiges ordförande Anders Ljung

Nästa generation idrottare tittade på de stora stjärnorna i SSL. Foto: Jennie Blomberg

Det historiska tekningen i första matchen i nya hallen. Foto: Jennie Blomberg

Foto: Ingela Waldau Wass