Information om coronaviruset
Kontakta oss

Kontakt

ikon för öppna och stäng meny

En vecka om krisberedskap 

Den 28/5-3/6 är det dags för årets nationella krisberedskapsvecka för att höja privatpersoners kunskap om krisberedskap, höjd beredskap och ytterst krig. En del i den satsningen är broschyren Om krisen eller kriget kommer.

Broschyren skickas ut till 4,8 miljoner hushåll i Sverige i samband med kampanjen Krisberedskapsveckan, den 28 maj – 3 juni.

Syftet med informationen är att vi ska bli bättre förberedda på följderna som allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter ger.

Tyngdpunkten i innehållet ligger på hur människors kan förbereda sig för att kunna se till grundläggande behov när viktiga funktioner i samhället inte fungerar som vanligt.

Aktivitet
På fredag den 1/6 kommer säkerhetssamordnare Staffan Waldau och Civilförsvarsföreningens representant Pär Kronström finnas på plats på torget i Kisa mellan klockan 8.00-12.00 och på torget i Rimforsa klockan 15.00-18.00 för att svara på eventuella frågor.

Kontaktcentrum
MSB öppnar under veckan upp ett kontaktcentrum som svarar på frågor från allmänheten via chatt, mejl, sociala medier och telefon. Kontaktcentrum är öppet 21 maj-29 juni och är bemannat på vardagar. Främsta målgruppen för tjänsten är privatpersoner men även handläggare vid länsstyrelser, kommuner och andra aktörer är välkomna med sina frågor. Kontaktuppgifter och öppettider kommer att finnas på dinsäkerhet.se från den 18 maj.

Länk till kontaktcentrumlänk till annan webbplats

Här kan du ladda ner broschyren som pdfPDF

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida