Information om coronaviruset
Kontakta oss

Kontakt

ikon för öppna och stäng meny

Du kan göra skillnad!

Vi söker uppdragstagare av olika slag. Vi har behov av kontaktpersoner, kontaktfamiljer och familjehem. Vi har även behov av jourfamiljer för ensamkommande flyktingbarn.

Kontaktperson
Som kontaktperson har du tid och intresse för att ge stöd, samt vara en kompis till ett barn eller ungdom. Uppdraget kan vara förlagt både under vardagar och helger.

Kontaktfamilj
En kontaktfamilj tar emot ett barn eller en ungdom i sitt hem en eller två helger i månaden. Barnet eller ungdomen behöver i regel en vuxen som kan ge stöd och stimulans, samt miljöombyte och träning i sociala relationer.

Familjehem
Ett familjehem tar emot barn och ungdomar som behöver bo i en familj en kortare eller längre tid.

Jourfamilj
Jourfamilj, är en familj som på kort varsel kan ta emot barn eller ungdomar samt ensamkommande flyktingbarn för kortare eller längre tid.

En uppdragstagare kan vara nästan vem som helst. Gammal eller ung, med egna barn eller utan, boende på landet eller i en lägenhet i stan, ensamstående eller samboende.

Välkommen att höra av dig/er genom att ringa vår familjehemssekreterare på tel. 0494-191 22. Du kan också skriva till IFO Kinda kommun, Box 1, 590 40 Kisa eller maila tomas.hellberg@kinda.se för att få svar på frågor om vad de olika uppdragen kan innebära och hur det fungerar.

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida