Information om coronaviruset
Kontakta oss

Kontakt

ikon för öppna och stäng meny

Badplats på Värgårdsudde

Idag togs de första gemensamma spadtagen för att få till en ny badplats ute på Värgårdsudde. Det är Attraktionskraft Kisa som tagit initiativet till detta och i samarbete med kommunen ska nu planerna genomföras.

Även om det första officiella spadtaget togs i dag så har en del av arbetet påbörjats lite tidigare. Man har börjat att gräva och sätta upp belysning som kommer sträcka sig hela vägen från Värgårdsskolan ut till udden och ända ner till själva badplatsen. Stigarna/gångarna ner till badet kommer att göras i ordning och man kommer att bygga en ny toalett.

Det kommer dessutom att förberedas för ställplatser för husbilar. Dessa kommer dock inte att kunna tas i bruk förrän till nästa sommar.

Samtliga på plats var överens om att detta är ett bra första steg för att göra Värgårdsudde till den oas den borde vara. Badplatsen beräknas vara klar andra veckan i juni.

Första spadtagen tog från vänster Lena Käcker-Johansson, ordförande kommunfullmäktige, Hans Måhagen, kommunstyrelsens ordförande, Bruno Larsson, Attraktionskraft Kisa, Björn Hoflund, ordförande samhällsbyggnadsnämnden samt Mats Hansson, fritidshandläggare.

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida