Information om coronaviruset
Kontakta oss

Kontakt

ikon för öppna och stäng meny

Arbeta som röstmottagare under valet till Europaparlamentet 2019

Söndagen den 26 maj 2019 är det val till Europaparlamentet. Valnämnden söker nu personer som vill arbeta som röstmottagare i kommunens vallokaler i samband med valet.

Söndagen den 26 maj 2019 är det val till Europaparlamentet.

Kommunens valnämnd ansvarar för att genomförandet av valen sker på ett rättssäkert sätt.

Valnämnden i Kinda kommun har fortfarande några lediga platser för dig som vill arbeta i samband med valet. Det finns behov av ytterligare personer både som röstmottagare på valdagen den 26 maj 2019 och som röstmottagare under förtidsröstningen som pågår den 8-26 maj 2019. Till förtidsröstningen är det främst personal till vissa kvällar och helger som behövs men även till vissa tider under vardagar.

På valdagen tjänstgör ett antal röstmottagare, samt en ordförande och vice ordförande som leder arbetet, i varje vallokal. Vid förtidsröstningen tjänstgör alltid minst två röstmottagare i varje förtidsröstningslokal.

Båda röstning på valdagen och förtidsröstning erbjuds i Kisa, Rimforsa och Horn.

Arbetet som röstmottagare ställer höga krav på noggrannhet samt förmåga att vara hjälpsam och serviceinriktad. Stor vikt läggs vid lämplighet för uppdraget. Du ska medverka till att valet genomförs på ett korrekt och tryggt sätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att upprätthålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden samt efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna.

Röstmottagarna ges en obligatorisk utbildning inför valet.

Valnämnden utbetalar ett arvode om för närvarande 170 kronor/timme vid arbete på valdagen eller vid förtidsröstningen.

Är du intresserad av att arbeta som röstmottagare eller har ytterligare frågor är du välkommen att kontakta kommunkansliet via telefon 0494-194 05 eller genom att maila till kinda@kinda.se

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida