Sörgårdens Gästgiveri AB tar över Café Columbia

Det är med stor glädje vi presenterar Sörgården Gästgiveri Aktiebolag som vinnare bland fem anbudsgivare. Sörgårdens Gästgiveri har presenterat ett helhetskoncept som vi tror kommer glädja både boende och besökare i Kinda.

Kinda kommun har sedan våren 2018 arbetat med upphandling av entreprenör för att driva Café Columbia. Columbia är ett av Kindas spännande kulturarv med mycket historia, berättelser och livsöden från förr. Idag är Café Columbia, intilliggande Emigrantmuseet och hela kvarteret Vråken en samlingspunkt, ett nav för kultur och turism i Kinda.

Det är med stor glädje vi presenterar Sörgården Gästgiveri Aktiebolag som vinnare bland 5 anbudsgivare. Sörgårdens Gästgiveri har presenterat en utvecklingsinriktad affärsidé som kan verka i ett nätverk av lokala aktörer avseende både mat och kultur. Ett helhetskoncept som vi tror kommer boende och besökare i Kinda till glädje

Byggnaden är för närvarande under renovering som beräknas bli klar kvartal 2, 2019. Därefter ser vi fram emot nyinvigning av anrika Café Columbia.

Frågor om upphandlingen besvaras av Samhällsbyggnadschef Bita Almasian, bita.almasian@kinda.se.

Foto: Ing-Marie Wallin