Nu ökar vi möjligheten till fler e-lån på folkbiblioteken i Östergötland!

Götabiblioteken höjer budgeten för folkbibliotekens e-medier. Det utökade lånetaket innebär att du nu kan göra 8 e-bokslån/månad. Budgeten för strömmande film har också höjts. Det betyder att fler kan använda tjänsten. Detta kommer gälla fram till siste maj 2020.

Bibliotekscheferna inom Götabiblioteken vill ge sina biblioteksbesökare möjlighet att i större utsträckning låna på distans nu när många befinner sig hemma på grund av Coronaviruset.

”Folk kan behöva lite goda nyheter” säger Anya Feltreuter, bibliotekschef i Mjölby kommun, initiativtagare till beslutet.

Götabiblioteken har idag omkring 18 000 e-böcker och nästan 4000 e-ljudböcker. Det är ett utbud som riktar sig både till barn och vuxna. Enklaste sättet att ta del av e-böckerna oavsett om det är text eller ljudböcker är att ladda ner Biblio-appen. Du måste vara registrerad som låntagare för att kunna ta del av e-medierna.

Utbudet av e-filmer via den strömmande film-tjänsten Cineasterna är omkring 2500 titlar av kvalitetsfilm från hela världen.

Så passa nu på att läsa en e-bok, lyssna på e-ljudbok och titta på en e-film! Gå in på www.gotabiblioteken.se Länk till annan webbplats. och ta del av vårt digitala bibliotek.

Götabiblioteken har öppet som vanligt. För mer information om våra öppettider besök vår hemsida, www.gotabiblioteken.se Länk till annan webbplats..

Vi önskar er en trevlig läs- och filmupplevelse!

Bibliotekscheferna i:

Boxholm
Finspång
Kinda
Linköping
Mjölby
Motala
Norrköping
Söderköping
Tranås
Vadstena
Valdemarsvik
Ydre
Åtvidaberg
Ödeshög