Invigning av utegym i Kisa

Tisdag 28 januari invigdes det utegym som byggts intill motionsspåret i Tolvmannabacken i Kisa. Mikael Österling, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden klippte bandet som spändes upp av projektledare Ida Härnström och Jimmy Bexell, chef för teknik och drift.

Nu har Rimforsa, Horn och Kisa utrustats med utegym. För tre veckor sedan påbörjades markarbetet och i går var det så dags för en liten invigning av det nya gymmet i Kisa.

Mikael Österling, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, inledde med att berätta om tankarna runt placeringen av gymmet, val av material och hur diskussionerna förts.

- Jag hoppas att gymmet ska tillföra ett stort värde för samhället och att många utövare hittar hit. Med dessa ord förklarar jag nu gymmet invigt, avslutar Mikael.

- Jättebra, det här har varit en önskan länge, säger Lennart Nilsson, från Kisa SK. Det är en bra placering för det är åtskilliga tusen personer som passerar här under ett år, förklarar han.

Jimmy Bexell berättar att tanken med gymmet är att det ska vara ett komplement i träningen för de som är ute och tränar och vistas i motionsspåret.

Efter klipp av band var det fritt fram för besökarna att testa de olika träningsredskapen.

Bandklippning