Café Columbia

Idag fredag 8 februari skrev vi ytterligare ett avsnitt i Café Columbias 100-årslånga historia. Sörgårdens Gästgiveri Aktiebolag och Kinda kommun har nu tecknat ett avtal som sträcker sig fyra år framåt för caféverksamhet i Columbiahuset i Kisa

Café Columbia belägen i kvarteret Vråken, i skön park- och vattenmiljö är och kan nu utvecklas till ett ännu starkare kulturnav i södra Östergötland. I huset finns även kommunens Emigrantmuseum som är under omdaning och modernisering. Avtalstecknandet skedde förstås i Café Columbia, med caféägare Karin Asmus-Herke från Sörgårdens Gästgiveri och Bita Almasian, Lena Axelsson, Cecilia Sagrén och Elsa Martinsson från Kinda kommun.

Mikael Österling, ordförande för Samhällsbyggnadsnämnden välkomnade Sörgårdens Gästgiveri till Kinda, önskade lycka till och meddelade att han ser framemot nyöppnandet av cafét och att kunna erbjuda Kindabor och Kindabesökare möjlighet att besöka Café Columbia igen, fika, äta en bit god mat och besöka Emigrantmuseet.

Håll utkik, någon gång under april-maj i år, när våren är här, finns det återigen möjlighet att besöka ett unikt café i Östergötland, ta del av förra seklets emigranthistoria och framförallt njuta av god fika.

Bita Almasian
Samhällsbyggnadschef

Fr v Bita Almasian, Elsa Martinsson och Karin Asmus-Herke