Nya räddningsstationen i Kisa är invigd!

"Det är en historisk dag", inledde konferencier Torbjörn Lindqvist med när nya brandstationen i Kisa invigdes 4 april 2024. På plats var många stolta och glada representanter från Kinda kommun: politiker, tjänstemän och räddningstjänstens personal. Se filmer och bildspel från invigningen!

Torbjörn Lindqvist, före detta journalist på Corren, ledde gästerna genom invigningen av nya räddningsstationen i Kisa. Han mindes tillbaka när räddningschef Thomas Blixt uttryckte till politiken 2007 i vilket skick gamla brandstationen var i. Redan då behövdes en upprustning.

Nu 17 år senare svängde brandbilarna in och bröt bandet till en ny räddningsstation.

Christer Segerstéen, kommunalråd, sa i sitt tal:
– Man ska ha respekt för att det tar tid med dessa stora projekt. Vi har behövt att tänka till och vi har gått igenom flera olika förslag under åren.

Med facit i hand kan Thomas Blixt konstatera att den räddningsstation de nu öppnat dörrarna till är en väl genomtänkt byggnad för ändamålet.

– Det känns helt fantastiskt, efter 17 års väntan är det helt otroligt att vara i de här lokalerna. Luftigt, stort, helt rätt tänkt med flödet med friska brandmän-konceptet.

På lördag 6 april får allmänheten komma på besök och se sig omkring i lokalerna, mellan 10:00-13:00. Senare planeras även en familjedag.

Brandbil som bryter invigningsbandet