Information om coronaviruset
Kontakta oss

Kontakt

ikon för öppna och stäng meny

Svenskt Näringslivs enkätundersökning

I tisdags presenterade Svenskt Näringsliv vårens stora enkätundersökning, där utfallet är ett positivt steg framåt för Kindas del.

I tisdags presenterade Svenskt Näringsliv vårens stora enkätundersökning, som kommer att utgöra den viktigaste delen av Företagsklimatets kommunranking. 2018 års Företagsklimatets kommunranking presenteras slutligen den 2 oktober.

Enkätundersökningsutfallet är ett positivt steg framåt för Kindas del. Sammanfattat i 4 punkter skulle Kinda kommun och Växtkraft Kinda vilja lyft fram dessa områden från
undersökningen:

  • Kindas företagares sammanfattande omdöme av Företagsklimatets förändring från förra årets enkät har förbättrats mer än både länets och landets sammanfattande omdöme.
  • Kindas företagare upplever att attityderna till företagandet är goda överlag, bäst
    avseende allmänhetens attityder, men även politikers attityder har  förbättrats.

  • För en av Kindas svaga punkter, Kommunala upphandlingen, har trenden nu vänt uppåt. Detta är mycket positivt att konstatera eftersom Kinda kommun och Växtkraft Kinda under året genomfört flera seminarier inom detta område tillsammans med kommunens företagare.

  • Två förbättringsområden är Informationen och Dialogen med företagen. Dessa två är tillsammans med upphandlingar prioriterade områden att fortsätta arbeta på ett tydligt och strukturerat sätt.

​Sedan föregående enkät våren 2017 har Kinda kommun i samarbete med Växtkraft Kinda och Företagarna i Kinda/Ydre arbetat fram en Näringslivsstrategi för Kinda kommun. Den första sammanhållna näringslivsstrategin i Kinda. Strategin antogs under hösten 2017 av kommunfullmäktige.

Under vintern och våren har vi tillsammans arbetat med att konkretisera strategin och sammanfatta aktiviteter i en årlig Handlingsplan, bestående av cirka 20 prioriterade aktiviteter.

Mera information om Svenskt Näringslivs enkätundersökning och det lokala arbetet med att ytterligare förbättra företagsklimatet kommer att ges vid Växtkraft Kindas öppna medlemsmöte torsdagen 24 maj.

Sofia Sjöström, regionchef Svenskt Näringsliv, kommer tillsammans med representanter från Växtkraft Kinda och Kinda kommun att informera mera om enkätundersökningen och det lokala näringslivsarbetet samt att lyssna på de synpunkter som mötesdeltagarna har.

Roland Frithiofsson, Växtkraftmotor, Växtkraft Kinda
Mattias Nilsson, Utvecklingschef, Kinda kommun

Här kan du läsa hela undersökningenlänk till annan webbplats

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida