Information om coronaviruset
Kontakta oss

Kontakt

ikon för öppna och stäng meny

Lyckad internationell kväll med invigning av skatepark och badplats

I går genomfördes den årliga internationella kvällen på Värgårdsskolan. I samband med detta invigdes den nya skateparken och den nygamla badplatsen på Värgårdsudde.

I år var det 20 år sedan samarbetet med Kimilili startades och detta firades lite extra med traditionell marknad, underhållning av musikprofilen samt invigning av skatepark och badplats.

Med dunder och brak invigdes den efterlängtade skateparken. Conny Forsberg vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden klippte bandet innan han gjorde den första provturen med sin kickbike. Lena Käcker Johansson, ordförande i kommunfullmäktige sa några ord och så även representanter från Kinda ungdomsråd innan Lena fick en lektion i skating av prisbelönte Albert Nyberg från Linköping som bland annat vunnit skejt på Liseberg 2017. Albert och c/o tog sedan över arenan och bjöd på en hisnande uppvisning och visade ungdomarna i Kinda vad man kan göra för roliga trix på nya skateparken.

Sen var det så dags att inviga badplatsen på udden. Efter att Bruno Larsson Attraktionskraft Kisa, Hans Måhagen ordförande i kommunstyrelsen, Björn Hoflund ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, Johan Widerström vd Kinda-Ydre Sparbank och Yngve Blomberg, miljöchef sagt några ord, klipptes bandet och premiärdoppet gjordes av Bruno, Hans och Björn till åskådarnas jubel.

Kvällen avslutades med att alla barn och ungdomar bjöds på glass.

Här några bilder från kvällen, klicka på bilderna för att se dom i större format.

Albert Nyberg i aktion

Det bjöds på många bra trix

Lena får coachning av Albert

Invigningstal

Hans, Björn och Bruno på väg i vattnet

Premiärdoppet

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida