Information om coronaviruset
Kontakta oss

Kontakt

ikon för öppna och stäng meny

Kommunchef till a different Kinda work!

Kinda kommun söker en kommunchef som ska leda kommunen och kommunens medarbetare utifrån kommunens värdegrund Framåtanda, Ansvarskänsla och Dialog. Som kommunchef i Kinda kommun verkar du i en kommun med ca 10 000 invånare och ca 900 medarbetare. Kommunen är största arbetsgivare och omsätter ca 600 miljoner per år. Kommunens värdegrund är utgångspunkt för den verksamhet som bedrivs. Den omfattar alla och är framtagen i dialog mellan anställda och förtroendevalda.

Kinda kommun har engagerade och stolta medborgare och medarbetare. Här finns ett rikt och diversifierat näringsliv, kulturaktiviteter och ett starkt föreningsliv. Kommunen är en del av en expansiv region med Linköpings i norr och Vimmerby i söder. Vill du jobba med människor, påverka andra människors liv och göra skillnad är detta different Kinda place något för dig. Här bryr vi oss om varandra och det är, genom kommunens och organisationens storlek, alltid nära till politik, kollegor och medborgare.

Vi står inför en spännande framtid med expansiva idéer för tillväxt men ska samtidigt bibehålla en fortsatt bra service med hög kvalitet till kommunens medborgare. Målet är att alla medarbetare ska se möjligheterna, både i det lilla och det stora.
Tillsammans utvecklar vi Kinda!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Kommunchefen är direkt underställd kommunstyrelsen. Kommunchefen har personalansvar för förvaltningschefer och de chefer som jobbar inom kommunstyrelseförvaltningen. Samtliga dessa chefer ingår i ledningsgruppen i nuvarande organisation. Kommunchefen är också förvaltningschef för kommunstyrelsens förvaltning som idag utgörs av HR-avdelning, ekonomi- och kvalitetsavdelning samt utvecklingsavdelning.
Ditt viktigaste uppdrag är att stödja kommunstyrelsens arbete med strategier, planering, ledning och samordning av kommunens verksamheter. I samråd med den politiska ledningen kommer du leda och utveckla kommunstyrelsens förvaltning till en välfungerande helhet som stödjer den politiska ledningens mål och visioner.

En stor del av arbetet blir att leda kommunens utveckling och ansvara för att samtliga verksamheter har ett helhetsperspektiv där resurser utnyttjas effektivt och ger största nytta för kommunens medborgare.

För att lyckas krävs god förmåga till dialog och att sätta medborgarnas behov i fokus. Tillsammans med t ex det lokala näringslivet, föreningslivet och andra aktörer i Kinda och i regionen arbetar kommunchefen för att utveckla Kinda som en tydlig och offensiv deltagare i ett regionalt sammanhang. Kommunchefen blir ledande i arbetet som sammanfattas i visionen: ”Tillsammans utvecklar vi Kinda!”

Din profil
Du har:

  • adekvat akademisk utbildning
  • ett genuint samhällsengagemang
  • kunskap om lagar, regler- och styrdokument inom kommunal verksamhet
  • dokumenterad erfarenhet av arbete på ledningsnivå i en politisk styrd organisation
  • varit ledare över ledare
  • erfarenhet av att ha lett strategiskt utvecklings- och effektiviseringsarbete
  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i en mindre kommun.

Som person är du en relationsskapare med förmåga att långsiktigt bygga och stärka relationerna till förtroendevalda, chefer, medarbetare och externa intressenter. Du är en stabil, trygg, empatisk och närvarande ledare som kan engagera och entusiasmera dina medarbetare.

Du är en ambassadör för kommunen med förmåga att hantera och företräda kommunen i olika typer av offentliga uppdrag. Du är ett föredöme och en förebild utifrån kommunens värdegrund.

Låter det som ett spännande uppdrag?

Välkommen, via denna länk, med din ansökan till a different Kinda work!länk till annan webbplats
(ansökan senast 6 oktober)

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida