Information om coronaviruset
Kontakta oss

Kontakt

ikon för öppna och stäng meny

Bättre vardag för äldre i Kinda

Bergala äldreboende är först inom äldreomsorgen i Kinda att starta en förbättringsresa. Målet är ett arbetssätt som ska leda till ständiga förbättringar för boende och personal.

Arbetet inom äldreomsorgen ska trimmas, förbättringsarbetet inleds på Bergdala äldreboende där Sara Erlingson tillsammans med verksamhetschefen Cecilia Johansson ska hitta arbetssätt som leder till:

  • att få ett gemensamt verktyg att arbeta med utveckling och förbättringar på Bergdala

  • att uppnå önskad kvalité för boende och anhöriga med hänsyn till önskad nivå från politik och lagstiftning

  • att skapa en hållbar arbetsmiljö genom att ständigt utveckla arbetssätt som frigör tid till uppdraget och skapar delaktighet hos personalen

Vägen dit ska gå via milstolpar som bättre kommunikation och information, tydligare ledarskap och struktur i arbetet samt ta del av de anställdas synpunkter i större utsträckning.

- Att personalen får komma till tals är grundläggande för en bra arbetsmiljö, säger Sara Erlingson.

Samtliga anställda på Bergdala ska under hösten 2017 få två dagars utbildning i arbetssätt som ska leda till ständiga förbättringar. Personalen gör ett gott och bra jobb, men vi ser att vi behöver göra förbättringar så att inget faller mellan stolarna, säger Cecila Johansson.

Förbättringsarbetet ska även omfatta Västerlidens äldreboende i Rimforsa och Stångågårdens äldreboende i Horn samt hemtjänsten.

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida