Röstning på valdagen

Vallokalerna är öppna mellan klockan 8 och 20 den 11 september.

Ett röstkort skickas till de som finns med i röstlängden, alltså de som har de som har rätt att rösta. Röstlängden fastställs 30 dagar före valdagen, det vill säga den 12 augusti för valet till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige.

Ditt personliga röstkort

Valmyndigheten skickar ut röstkort till alla de som har rätt att rösta. Röstkortet skickas till den adress som du är folkbokförd på. På ditt röstkort står det vilket valdistrikt du tillhör. Där står även namn på vallokalen, adress och öppettider.

Observera att din vallokal kan ha ändrats sedan senaste valet.

Om du saknar röstkort

Om du inte fått något röstkort eller tappat det kan du kontakta valnämnden och beställa ett dubblettröstkort som skickas via post eller e-post. Du behöver dock inte visa upp ditt röstkort för att rösta på valdagen.

Valdagen

Den 11 september är vallokalerna öppna mellan klockan 8 och 20. Klockan 20 avslutas röstningen och rösterna börjar räknas i vallokalen. Du som röstar på valdagen måste kunna legitimera dig.

Valet till riksdagen räknas först, sedan valet till kommunfullmäktige och sist valet till regionfullmäktige. Valresultat publiceras på Valmyndighetens webbplats, du hittar länken nedan.