Utveckla Kullaparken i Kisa

Kontakta oss

Kontakt kommunstyrelsens förvaltning

Utveckla Kullaparken i Kisa

Beskrivning av förslaget:Kullaparken är ett jättefint parkområde som ägs av kommunen och som idag används mycket sparsamt. Det är nu på vintern det används när barnen åker pulka och isbanan är spolad.

Men tänk om vi kunde satsa ett steg till, se till att det lyser i parken på eftermiddagarna och kvällarna när det är mörkt och barnen vill åka pulka och skridskor, se till att det finns grillplatser, kanske ett litet skidspår, olika stora pulkabackar, madrassera träden i backarna, ordna en stor snöhög att leka i m m.

Vi kunde försöka att få aktivitet där även övriga månader. Vi kunde kanske bygga som i Valla i Linköping en större brandbil eller båt där barnen kan leka, lite mer gungor, kanske något vatten, minigolf, djur, kanske en liten bana för cyklar, skatepark, volleybollplan (sand) och gräsyta där man exempelvis kan spela kubb och brännboll.

Man kan ha familje-, klassfester och ungdomarna kan vara där på kvällarna och umgås öppet i stället för att behöva hitta platser i skogen. Skola, fritids och förskolor skulle ha ett trevligt utflyktsmål. Området är ju bra eftersom det redan idag är bilfritt.

Skulle kunna bli en bra träffpunkt för oss som bor här med även en perfekt plats för turister eller andra besökande för att ta en paus och låta barnen leka en stund när man besöker Kisa.

Förslaget insänt av Staffan Waldau

Förslaget röstbart mellan 1 februari - 31 mars 2012.

Totalt antal röster under tiden: 85 st.

Återkoppling på förslaget.

Tack för era förslag till lekparker i Kisa och utveckling av Kullaparken, Kisa.

Eftersom ju båda förslagen berör samma fråga, har vi valt att ge er ett gemensamt svar.

Inom tekniska avdelningen har det funnits och finns fortfarande tankar om en större lekplats/samlingsplats, med ett större utbud av lekredskap och en plats att samlas vid för alla, såväl ung som äldre.

Tyvärr har de ekonomiska resurserna ej räckt till för att förverkliga dessa tankar.

Gatu/parkenheten har tittat över våra lekplatser och ser en möjlighet till vissa förändringar när det ekonomiska läget ser bättre ut. Det gäller både utbudet av lekredskap och en tydligare drift under en ansvarig (Teknisk avdelning).

Med vänlig hälsning
Kinda kommun, Teknisk avdelning
Britt-Louise Elmér-Storm

Kontakt

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida