Uppmärksamma nya svenska medborgare

Kontakta oss

Kontakt kommunstyrelsens förvaltning

Uppmärksamma nya svenska medborgare

Idag har många nya svenska medborgare firat nationaldagen, närmare bestämt 30.000 personer. I Linköping har 140 nya medborgare bjudits in till stadshuset på fest just idag och jag tänker att det är ett härligt sätt att på nationaldagen passa på att välkomna nya svenskar! Förra året bestämde jag mig för att bli svensk medborgare efter att ha bott här i 40 år och det hade varit hejdundrande roligt att fira detta med andra nysvenskar i Kinda.

Kanske var vi få i samma läge då men framöver hoppas jag att nya svenska medborgare även i Kinda uppmärksammas och firas. Ser att det vore en fin och välkomnande gest av kommunen och eftersom det är kutym på annat håll borde samma ske här. Vem vet kanske Kinda växer och med det mångfald och då i förlängningen fler nysvenskar i bygden, wow vilken tanke!

Förslaget insänt av My Saksberg

Förslaget röstbart mellan 11 juni - 10 juli 2014

Antal röster under tiden: 5 st

Återkoppling på förslaget:

Hej My!

Jag vill meddela dig att efter ditt Kindaförslag angående att uppmärksamma nya medborgare har följande skett. Kommunstyrelsens beredning hade uppe frågan den 11 augusti. Beredningen är positiva och kontakt kommer att tas med Nationaldagskommittén som arrangerar firandet av nationaldagen.

Enligt uppdrag

Madeleine Rulander
Administratör Medborgardialog

Kontakt

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida