Klocka vid busskur

Kontakta oss

Kontakt kommunstyrelsens förvaltning

Klocka vid busskur

Hej! Mitt namn är Felix och jag är snart tolv år gammal. Jag tränar pingis i stan och åker buss från riksväg 34 till träningen tre dagar i veckan. När jag står och väntar på bussen så tänker jag på hur bra det skulle vara med en klocka bredvid busskuren som vid stationen i Rimforsa. Det skulle vara mycket smidigare än att behöva ta upp mobilen ur fickan och kolla vad klockan är varje gång. Jag tror att många skulle uppskatta en sådan klocka som vid stationen i Rimforsa just för att man ska slippa ta upp mobilen varje gång man vill veta vad klockan är. Jag skulle bli vädligt glad om ni kunde tänka på saken.

Förslaget insänt av Felix.

Förslaget röstbart mellan 14 februari - 4 april 2013.

Totalt antal röster under tiden: 101 st

Återkoppling på förslaget:

När det gäller klocka vid busskur vid hållplats i Rimforsa vid väg 23/34 så finns det en del saker att ta hänsyn till.

Egentligen kanske man inte är intresserad av vad klockan är, utan mer intresserad av när bussen kommer till just min hållplats.

På Östgötatrafiken pågår just nu ett projekt angående digital information och intelligenta informationssystem vilket innebär att alla bussar i framtiden kommer vara uppkopplade mot trafikupplysningen och som då innebär att man via t ex sin mobiltelefon kan få uppgift om när bussen kommer till just ”min” hållplats i realtid. Detta projekt har startat upp beroende på att dagens system är föråldrat och tekniken har utvecklats väldigt mycket på senare år.

I kravbilden på de nyaste hållplatserna där Rimforsa innefattas finns inget krav på klocka utan istället har man valt att det skall vara möjlighet att koppla på digital information till hållplatserna i framtiden.

Mitt förslag är att vi från Kinda kommun funderar vidare på detta med klocka men samtidigt väntar in det projekt som pågår inom Östgötatrafiken angående nyinvestering i form av intelligenta informationssystem.

Jimmy Bexell, trafiksamordnare
Roger Erlandsson, arbetsingjenör.

Kontakt

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida