Cykelväg mellan Kisa och Kölefors

Kontakta oss

Kontakt kommunstyrelsens förvaltning

Cykelväg mellan Kisa och Kölefors

Jag föreslår att Kinda kommun verkar för att få till stånd en cykelväg parallellt med riksväg 23/34 mellan norra infarten till Kisa och vägen mot Kölefors/Malma, en sträcka på
cirka 1,2 km.

Det skulle bl a få följande positiva fördelar:

  • Boende i Hitthem, Kölefors, Malma och Slätmon skulle kunna gå, springa och cykla till Kisa utan att behöva befinna sig på rv 34, någonting som är förenat med direkt livsfara.

  • Kommunen skulle kunna marknadsföra detta som ett steg mot att bli en grönare kommun där man kan ta sig fram utan att behöva åka bil.

  • Turism. Turister ifrån Danmark, Tyskland och Holland är ofta förvånade över bristen på cykelvägar i Sverige då de är vana vid en infrastruktur som är planerad med detta i åtanke på ett helt annat sätt.

Problemet med förslaget är givetvis det faktum att vägsträckan ifråga är inklämd mellan järnvägen i öster och tomter samt berg i väster. Detta torde dock gå att lösa med lite vilja. Det kanske räcker att fortsätta den breda trottoar som idag går fram till Kisa-skylten?

Detta förslag är att jämföra med den cykelväg som går längs med samma väg i Linköpings kommun och som gör att man kan ta sig ifrån Linköping till Skeda Udde utan att behöva färdas på riksvägen.

En möjlig fortsättning (som dock inte ingår i detta förslag) är förstås några hundra meter cykelväg samt en över eller undergång så man i Slätmon kan ta sig ifrån Malma-vägen och gamla Rimforsa-vägen. Detta skulle då möjliggöra cykling hela vägen ifrån Kisa till Rimforsa utan att behöva riskera livet.

Förslaget insänt av Daniel Malmgren

Förslaget röstbart mellan 24/2-21/3 2017

Antal röster under tiden: 134 st

Kontakt

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida