Kontakta oss

Kontakt

ikon för öppna och stäng meny

Förändringar i kommunens verksamheter

Sidan uppdaterad 2021-02-08
Med anledning av de skärpta allmänna råden kommer det att ske förändringar inom våra verksamheter. Dessa kan meddelas på olika sätt, till exempel via vår hemsida, direkt till de som berörs eller via affischer. Om du är osäker vad som gäller, ta en kontakt direkt med aktuell verksamhet. Alla beslut tas utifrån rekommendationer från myndigheters bedömningar och rekommendationer.

Fritidsgården

Fritidsgården håller sin verksamhet öppen som vanligt för de ungdomar som går årskurs 7-9 på Värgårdsskolan. Ungdomar som går årskurs 1 på gymnasiet får just nu vänta med att besöka fritidsgården. Detta gäller tills nya beslut tas.

Idrottshallar bokningsbara för barn och unga födda 2002 eller senare

Observera att kommunala idrottshallar och gymnastiksalar endast är bokningsbara för föreningar med verksamhet för barn och unga födda 2002 eller senare, i enlighet med Folkhälsomyndighetens och regeringens beslut. I alla idrottshallar och gymnastiksalar finns det information om hur många personer som får vistas samtidigt i varje utrymme, dessa gäller även barn och unga som är födda 2002 eller senare.

När öppning sker för övriga kommer det meddelas på kommunens hemsida. Föreningar bokar i vanlig ordning via bokningsmodulen.

Kulturskolan

Följande gäller för vårterminens verksamhet:

  • Grundskoleelever - teater, orkestrar och ensembler kommer att fortgå som vanligt om inget annat meddelas via kulturskolans lärare. Utlåning av blåsinstrument kommer att upphöra, kom därför ihåg att ta med instrument till lektionen/orkestern. Föräldrar! Ni som hämtar era barn väntar utanför kulturskolans lokaler så vi kan undvika trängsel. Det är också viktigt att tänka på att inte uppehålla sig mer än nödvändigt i kulturskolans lokaler.
  • Gymnasieelever - All verksamhet på kulturskolan för dig som går på gymnasiet kommer att genomföras digitalt eller ställas in. Vad som är aktuellt för just dig kommer du få information om via din kulturskolelärare som kontaktar dig. Ensembler och orkestrar kommer att ställas in och ny information kommer när vi drar igång igen.

Observera att Kulturskolan håller sin verksamhet stängd under vecka 6-8 på grund av sjukdom.

Vid eventuella frågor kontakt din lärare eller kulturskolechef Mathias Engå.
Kom ihåg! Det är viktigt att du inte kommer om du har minsta symptom.

Alla elever/föräldrar har eller kommer informeras direkt av respektive lärare.

Bibliotek

Vi öppnar försiktigt biblioteken i Rimforsa och Horn! Kisa bibliotek håller fortsatt stängt för besök, men med möjlighet till Take away.

Telefontid: vardagar, kl. 11-16
Telefonnummer: 0494-19100

Kisa
Take away: Måndag-onsdag kl. 14-18 och torsdag-fredag kl. 14-16.
Meröppet: Stängt!

Rimforsa
Miniöppet, från och med 8/2: Måndag kl. 15-18 och fredag kl. 10-13.
Take away: Måndag kl. 14-18 och onsdag kl. 14-18.

Horn
Miniöppet, från och med 9/2: Tisdag kl. 14-17.
Take away: Tisdag kl. 14-18.
Meröppet: Stängt!

Följande rutiner gäller:
Max 5 besökare i lokalen.
Korta besök, max 15 minuter.
Om det är fullt så ber vi dig att vänta utanför.
Återlämning görs i bokinkastet.
Lån görs via självbetjäning.
Ingen handledning vid datorn.

Rutiner och tider kan ändras med kort varsel, håll utkik. Ta hand om er!

 

Endast förbokade besök till kommunhuset

För att minska smittspridning tar vi bara emot förbokade besök i kommunhuset. Detta gäller tills nya besked kommer. Besök bokas via telefon 0494-190 00 eller e-post fornamn.efternamn@kinda.se