Information om coronaviruset
Kontakta oss

Kontakt

ikon för öppna och stäng meny

Personer över 70 år

Senast uppdaterad 2020-03-24
Personer 70 år och äldre uppmanas att begränsa sina nära kontakter med andra så långt som möjligt under en tid framöver. Behöver du hjälp med ärenden och matleveranser kontakta Växtkraft Kinda som samordnar näringslivets erbjudanden och insatser. Växtkraft Kindas hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Den nya virussjukdomen covid-19 har utvecklats till en pandemi och sprids nu i Sverige. Erfarenheter från Kina och Italien, där en smittspridning pågått en längre tid, visar att personer som är 70 år och äldre är en riskgrupp. Personer med hög ålder i kombination med underliggande sjukdomar, såsom högt blodtryck, hjärt- kärlsjukdom, lungsjukdom eller diabetes är något överrepresenterade bland de svåra fallen.

Det är mycket viktigt att du skyddar dig själv och andra från att smittas av covid-19. På så sätt värnar du även sjukvården som kommer att bli svårt belastad.

Håll ut – det går över

Det kan vara ensamt och tråkigt att vara hemma och att inte vara så social som vanligt. Men kom ihåg att det är för en begränsad tid. Försök att sysselsätta dig med det du tycker är roligt och stimulerande.

Folkhälsomyndighetens information till person över 70 årlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida