Trollstigen 

Naturhinderbana i Trollegater naturreservat

Trollegater, en plats fylld av mystik med trolska skogar, gigantiska stenblock och mörka hålor. En oas skapad utav inlandsisen. Här finns en av södra Sveriges största urbergsgrottor.

I anslutningen till parkeringen finns en grillhydda där du kan picknicka eller varför inte grilla korv? Bänkarna är byggda med extra bredd med åtanke att det ska vara möjligt att kunna övernatta där.

Här hittar du en naturhinderbana med spännande balansövning för barn. Trollstigen är en cirka 30 meter lång hinderbana som ligger i anslutning till grillhyddan och parkeringen.

Den är byggd av timmerstockar och det mesta är dymlat för att få en så naturnära upplevelse som möjligt. Hinderbanan är "inte-nudda-mark" där du balanserar på stockar, hoppar på stubbar och stenar för att ta dig runt. Naturhinderbanan lämpar sig kanske bäst för barn runt 4 år och uppåt, men lekfulla vuxna är såklart också välkomna!

Givetvis ska du passa på att utforska de spännande grottorna, Kindas lilla helvetesgap och den jättestora granen när du ändå är här. Eller varför inte kombinera besöket med en guidad tur i grottorna?

Information

Öppettider:
Tillgängligt året om

Kontakt

Telefon:
Kinda turistbyrå 0494-194 10

E-post:
turistbyran@kinda.se

Vägbeskrivning:
Från rondellen i Rimforsa, som ligger längs rv 23/34 mellan Linköping och Kisa, är det skyltat mot Trollegater och Ulrika. Efter 7 km avtagsväg till höger.