Ren naturkraft

Kindabygden är känd för sin storslagna natur med höga berg och djupa dalar men även för de skarpa kontrasterna mellan det böljande, frodiga jordbrukslandskapet och den skogiga, trolska vildmarken.

Vattnet är alltid nära här och Kindabygden är ett av de mest vattenrika områdena i hela Sverige. Det finns över 400 sjöar och flera av dessa är så kallade klarvattensjöar med dricksvattenkvalitet och alldeles utmärkta att bada i. Sjöarna är också rika på fisk och fiske är ett populärt nöje. 

Kinda Kanal som har sin början i södra Kinda, tar dig från Åsundens sydligaste utpost till Järnlundens norra spets. Du bjuds på en närmare åtta mil lång naturupplevelse med många trevliga utflyktsmål längs vägen.

Hämta kraft från den fantastiska och mångfacetterade naturen i Kinda! Naturen i Kinda har något för alla – från rofyllda paddelturer till äventyr i berg och skog. Här finns hundratals glittrande sjöar, branta berg, djupa grottor, raviner och öppen betesmark att njuta av. Du kan vandra längs Östgötaleden, utforska en av Sveriges största urbergsgrottor, Trollegater, paddla längs vackra Kinda Kanal eller cykla genom bygden och låta dig bli inspirerad av den rena naturkraften i Kinda.