Äventyrslandet för stora och små

Kinda är ett riktigt äventyrsland för barnfamiljer och här finns mycket att hitta på året runt. För de modiga finns Trollegater, en av Sveriges största urbergsgrottor, att utforska. Bad brukar vara en av favoritsysselsättningarna på sommaren och i Kinda finns över 400 sjöar som lockar till bad, fiske och båtäventyr. Varför inte prova på naturhinderbanan Trollstigen vid Trollegater? Kanske utforska några andra grottor, som Rövarkulan vid Nybygget, Sillstadgrottan utanför Horn eller Klevbergsgrottan på gränsen till Småland?

Du kan också besöka fladdermussafari eller viltsafari, vara med på rid-och djurläger, ha barnkalas på bondgård, titta på gamla grejer eller kolla utsikten från en gammal fornborg. Med andra ord finns det hur mycket som helst att upptäcka och uppleva tillsammans med hela familjen!

Från Kinda är det dessutom nära till två av Sveriges största besöksmål, Astrid Lindgrens Värld och Kolmårdens Djurpark. Efter ett besök där kan det vara skönt att komma tillbaka till Kinda där det är lite lugnare, ta ett dopp i en av de många badsjöarna och unna sig en god glass eller två!