Frihetskänsla till fots

Att vandra är ett bra sätt att varva ner och komma naturen riktigt nära. Du kan vandra på egen hand eller med guide och oavsett om du är nybörjare eller en van vandrare finns det något för dig. I Kinda vandrar du genom hagmarker och djupa skogar, över kuperad terräng med raviner och berg och längs med Kindas många sjöar.

Du kan även vandra i ett av Europas största eklandskap längs Stångåns sjösystem och upptäcka det unika landskapet med dess fascinerande kulturhistoria. Den utmärkta Östgötaleden erbjuder etapper av olika svårighetsgrad med sina 120 kilometer vandringsled genom Kinda.

Det finns även många andra vandringsleder att välja bland, exempelvis AnnaGerdas led – en vandring med kultur i natur. Utmed den 2 kilometer långa leden i Föllingsö odlingslandskap finns 10 snickrade skyltar med vackra illustrationer av Anna Helldorf och citat ur Gerda Anttis bok ”Livet Omkring”. Leden börjar intill smedjan vid Föllingens strand.

I de södra delarna av Kinda kanal finns fantastisk natur. Här nedan på sidan under kartan hittar du länkar till kartor som är enkla att skriva ut och ha med dig på din tur. Klicka på respektive rutt för att ladda ner.

Kombinera gärna din vandring med en skön övernattning på vandrarhem eller hotell med god mat och dryck efter dagens utflykt.

Allt är möjligt – från dagsutflykter till vandringspaket med längre vistelse på hotell.