Bo i Kinda på semesterutflykten

Är ni en barnfamilj och söker efter en semesterutflykt? I Kinda kan ni lugnt landa efter dagar fulla av upplevelser. Vi har turen att finnas mittemellan Vimmerby och Kolmården!

Om ni funderar på en familjeutflykt med övernattning ligger Kinda på vägen mellan djuriska Kolmården och sagorika Vimmerby. Perfekt plats att utgå från!

Väljer ni att bo i Kisa kan ni också uppleva ett historiskt äventyr. Vårt Emigrantmuseum välkomnar er in i en svunnen tid då 1,5 miljoner svenskar utvandrade till Nordamerika. Det var här i ett av Kisas äldsta kulturhus som människors väg till Nordamerika började, hos apotekare Sundius emigrationsbyrå. Kom och sugs in i människors drömmar och livsöden genom utställningar, ljudinstallationer och historiska föremål.

Söderut kan ni bo i Horn, förutom att ni kommer till ett samhälle med varm gästvänlighet hittar ni också en fantastisk badplats med lugn lummig omgivning vid Stångån. Från Horn tar det 30 minuter med bil till Astrid Lindgrens hembygd.

Bor ni istället i Rimforsa finns närheten till vackra sjön Åsunden som ingår i Stångån och Kinda kanals vattensystem. Orten ligger också ett stenkast från urbergsgrottan Trollegater, där Kinda erbjuder guidade turer. Eller så tar ni er lätt till storstaden, buss och tåg går på halvtimman till Linköping.

En familj äter glass utanför emigrantmuséet i Kisa.