Solenergi

Kontakta oss

Kontakt samhällsbyggnadsförvaltningen

Solenergi

Från solen kan du både få el och värme genom solcellspanler eller solvärmepaneler. Välkommen att kontakta rådgivningen om du funderar på att producera egen solenergi.

Funderar du på att skaffa solvärme eller solceller?

Kontakta energi- och klimatrådgivningen så kan vi vara ett stöd till er i processen från början till slut. Vi har även kontakt med redan uppsatta anläggningar i kommunen vilka gärna visar hur deras anläggning fungerar och delar med sig av sina erfarenheter.

Under maj månad pågår informationskampanjen ”Europeiska solenergidagarna”, håll utkik under fliken ”kampanjer” för mer information eller besök solenergidagarnas hemsida.

Aktuella bidrag för solenergi

Just nu finns det två aktuella bidrag för solceller. Dels ett för att installera solceller och dels ett skatteavdrag på 60 öre för varje kilowattimme som man levererar in till nätet. Kontakta rådgivningen för mer information gällande detta.

Tänk på:

  • Ta alltid in offerter från minst tre olika leverantörer.
  • Det kostar ca 10 000 till 15 000 kr/installerad kW och en kW ger cirka 1000kWh/år.
  • Det finns i huvudsak två sorters kiselbaserade solcellsmoduler på marknaden: De polykristallina och de monokristallina. Skillnaden mellan dessa är att de polykristallina är lite billigare, men mindre effektiva än de monokristallina.

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida