Energieffektivisering företag

Kontakta oss

Kontakt samhällsbyggnadsförvaltningen

Energieffektivisering företag

Vill ni ha stöd och råd kring ert energieffektiviseringsarbete på ert företag så är ni välkomna att kontakta energi-och klimatrådgivningen. Vi kan även göra platsbesök om så önskas.

Hur kan vi hjälpa er?

Har ni gjort en energikartläggning och funderar på hur ni ska gå vidare? Eller har ni inte gjort en energikartläggning? Vi kan hjälpa er med hur ni kan gå vidare i ert energibesparingsarbete, vi hjälper alla företag, oavsett bransch eller storlek.

Genom bland annat Energimyndigheten, Linköpings universitet samt Energikontoret Östra Götaland deltar rådgivningen i olika projekt som syftar till att hjälpa företag att bli mer energieffektiva och på sätt spara pengar samt koldioxidutsläpp. Kontakta rådgivningen för att höra om det finns några aktuella projekt på gång som ni kan delta i.

Nu finns energikartläggningsstödet igen!

Nu finns återigen energikarrtläggningsstödet som små- och medelstora företag kan söka. Ni kan få som max 50 000 kr eller 50 procent av kostnaden för att göra en energikartläggning. De som kan söka stödet är företag med mer än 300 MWh/år eller lantbruk med mer än 100 djurenheter. Läs mer via länken "Energikartläggningsstödet" till nedan.

Visste du att..

  • Ett företag kan spara mellan 20 till 40 procent av sin energianvändning bara genom att ändra personalens beteende?
  • Ventilation och belysning är två av de vanligaste stödprocesserna där ni kan göra energibesparingar?
  • Genom att ställa energi- och klimatkrav på era speditörer kan ni effektivisera era godstransporter och på så sätt spara pengar samtidigt som ni ökar företagets miljöprofil?
  • Ni som företag kan söka bidrag för att installera solceller? Läs mer under fliken ”Solenergi”
  • Ni som företag kan söka det nya klimatinvesteringsstödet, ni kan exempelvis söka stöd för att installera elbilsladdstationer. Läs mer via länken "Klimatinvesteringsstöd" nedan.

Du lämnar Kinda kommuns hemsida om 5 sekunder

Sidan du är på väg att besöka ligger inte på Kinda kommuns hemsida